Η ποιότητα στους σκελετούς ηλίου

Ίσως λανθασμένα, έχουμε συνδυάσει την ποιότητα των σκελετών ηλίου με την επωνυμία τους και αντίστοιχα με την τιμή. Ενώ όμως είναι γεγονός πως οι σχεδιαστές πολυτελών γυαλιών διατηρούν ένα επίπεδο παρεχόμενης ποιότητας, δεν ισχύει πως μόνο τα επώνυμα είναι ποιοτικά, ούτε επίσης υπάρχει ευθεία σχέση τιμής και ποιότητας.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει μια αντίληψη πως η ποιότητα του σκελετού δεν παίζει μεγάλη σημασία, εφόσον οι φακοί είναι καλοί. Εδώ παραγνωρίζουμε το γεγονός πως ο κατασκευαστής που έχει ως στόχο την εξοικονόμηση και την χαμηλότερη τιμή, συνήθως διατηρεί αυτό τον στόχο και στους φακούς.

Ο ιδανικός σκελετός θα πρέπει:

α. να είναι κατασκευασμένος από υλικά φιλικά στο δέρμα, τόσο όσο αφορά την μάζα του αλλά και όσο αφορά τις βαφές και επιστρώσεις του. Ακατάλληλα υλικά έχουν ενοχοποιηθεί και για αλλεργίες αλλά και πολύ σοβαρότερες δερματικές παθήσεις.

β. να έχει κατάλληλο σχήμα ώστε να προστατεύει από τον ήλιο και την περιοχή γύρω από τα μάτια, στην οποία αντιστοιχούν ποσοστά 5-10% εμφάνισης καρκίνου του δέρματος

γ. να επιδέχεται ρυθμίσεις για το πρόσωπο και ελαφρύς, ώστε να είναι άνετος στην πολύωρη χρήση.

δ. να έχει κατασκευαστεί με προδιαγραφές ασφαλείας για περίπτωση ατυχήματος

Τέλος, σημαντικοί παράγοντες είναι η δυνατότητα επανατοποθέτησης φακών ή τοποθέτησης συνταγογραφημένων φακών, καθώς και η πολιτική service της εταιρείας, καθώς αυτό σας δίνει την δυνατότητα να διατηρήσετε τα γυαλιά σας για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Ιδιότητες γυαλιών ηλίου

Όλα τα γυαλιά ηλίου στα οπτικά Ζερβόπουλος είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με την οδηγία 89/686/ΕΕΚ και τον κανονισμό ΕΝ 1836:2005 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό πιστοποιεί πως όλα τα γυαλιά, ανεξαρτήτως τιμής είναι απολύτως απορροφητικά

Ο Ήλιος & τα Μάτια μας

Ο ήλιος είναι ζωοδότης και η έκθεση σε αυτόν είναι σίγουρα επωφελής για την σωματική και πνευματική μας ευεξία. Υπάρχουν όμως ορισμένα στοιχεία του τα οποία πρέπει να προσέχουμε.

Γυαλιά Ηλίου: Ας μιλήσουμε για ποιότητα

Το (αδιαμφισβήτητο) στυλ που μας δίνουν τα γυαλιά ηλίου έχει οδηγήσει στην διόγκωση της σημασίας τους ως αξεσουάρ μόδας, ίσως δυσανάλογα με τη σημασία της προστασίας που μας δίνουν.