Πολυεστιακά Γυαλιά

Πολυεστιακά γυαλιά

Είτε είμαστε στο δρόμο και κτυπάει το κινητό, είτε στο σούπερ μάρκετ και κοιτάζουμε τις τιμές στα ράφια, είτε στην δουλειά και χρησιμοποιούμε υπολογιστή, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Οι σημερινοί πρεσβύωπες είναι δραστήριοι και η ανάγκη για κοντινή και μακρινή όραση ταυτόχρονα είναι πανταχού παρούσα. Η πιο αποτελεσματική απάντηση σε αυτή την ανάγκη είναι τα πολυεστιακά γυαλιά.

Πως λειτουργεί;

Η πάνω μεριά του φακού είναι αφιερωμένη στην κάλυψη της μακρινής όρασης. Έτσι διορθώνει την τυχόν μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό. Κάτω από αυτή την περιοχή, ξεκινάει μια προοδευτική αλλαγή της δύναμης του γυαλιού, δίνοντας στο μάτι την δυνατότητα να βλέπει σε όλο και πιο κοντινή ζώνη καθώς κινείται προς τα κάτω. Η κατώτερη περιοχή του γυαλιού είναι ένα καθαρόαιμο κοντινό γυαλί, ιδανικό για διάβασμα. Έτσι, κάνει την δουλειά από τρία ζευγάρια γυαλιά: ένα μακρινό, ένα ενδιάμεσο και ένα κοντινό.

Είναι κατάλληλα για μένα;

Αυτή η απάντηση θα δοθεί με την συζήτηση που θα κάνετε με τον οπτικό ή τον οπτομέτρη στο κατάστημά μας, όπου θα σας ρωτήσουμε για τις συνήθειές σας, το επάγγελμά σας και θα συνυπολογίσουμε και οπτικούς παράγοντες όπως την συνταγή σας. Με αυτή την διαδικασία θα κρίνετε και εσείς και εμείς αν τα πολυεστιακά γυαλιά είναι η αποτελεσματικότερη λύση. Πάντως, είναι γεγονός πως όλο και περισσότερο προτιμούνται από τους πελάτες μας.

Θα τα συνηθίσω;
Οι παλιότερες γενιές πολυεστιακών είχαν οπτικά σφάλματα τα οποία περιόριζαν κατά πολύ την προσαρμογή σε αυτά. Η ψηφιακή τεχνολογία όμως έχει βοηθήσει αρκετά, με αποτέλεσμα τόσο η αποδοχή από τον διοπτροφόρο, όσο και η γενικότερη αίσθηση ικανοποίησης να είναι σημαντικά βελτιωμένες και διαχειρίσιμες. Άρα, γιατί όχι;
Και να μην τα συνηθίσετε όμως, σε συνεργασία με την εταιρεία των φακών που επιλέγετε, σας προσφέρουμε εγγύηση προσαρμογής.

Τι πολυεστιακό να επιλέξω;
Η εταιρεία ή ο τύπος είναι κάτι που θα το επιλέξουμε μαζί. Κάθε εταιρεία αναπτύσσει διαφορετικά προϊόντα, από σχετικά απλά και οικονομικά μέχρι φακούς που φέρουν στον σχεδιασμό τους την αιχμή της τεχνολογίας. Άλλα επικεντρώνονται στην κάλυψη έντονης κοντινής χρήσης, άλλα απευθύνονται σε επαγγελματίες οδηγούς. Με την συζήτηση θα εντοπίσουμε τον κατάλληλο τύπο.

Θέλει όμως μεγάλο σκελετό;
Είναι αλήθεια πως οι πολύ μικροί και στενοί σκελετοί δημιουργούν περιορισμούς. Υπάρχουν όμως και πολυεστιακά για αυτούς τους σκελετούς. Οι περισσότεροι φακοί της αγοράς είναι όμως σχεδιασμένοι ώστε να ταιριάζουν στην μεγάλη πλειοψηφία των σκελετών.

Η τιμή τους είναι προσιτή;

Εδώ η απάντηση είναι λίγο πιο σύνθετη. Κατά πρώτον, οι πολυεστιακοί φακοί είναι γενικά πιο ακριβοί από τους απλούς για την ίδια συνταγή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως τα προϊόντα αυτά είναι ειδικές παραγγελίες, κατασκευάζονται δηλαδή από τις εταιρείες ξεχωριστά για κάθε πελάτη και συνταγή, κάτι που αυξάνει το κόστος.

Πέρα τούτου, η τεχνολογία κάθε προϊόντος παίζει μεγάλο ρόλο στην τιμή, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους υπολογιστές ή στα αυτοκίνητα. Ένας πολυεστιακός φακός βασικής ή παρωχημένης τεχνολογίας έχει χαμηλότερη τιμή, αλλά έχει πιο πολλούς οπτικούς περιορισμούς, κάτι που επηρεάζει την προσαρμογή και την άνεση. Ένας φακός τελευταίας τεχνολογίας είναι σαφώς καλύτερος, αλλά και ακριβότερος. Μπορεί όμως να μην είναι απαραίτητος. Κατά την συζήτηση μαζί μας, θα σας προτείνουμε προϊόντα διαφορετικών τιμών και ποιοτήτων, ώστε να κάνουμε την πιο συνετή επιλογή.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει