Ποιότητες Οφθαλμικών Φακών

Στα ΟΠΤΙΚΑ ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ χρησιμοποιούμε οφθαλμικούς φακούς απο τα πιο επώνυμα εργοστάσια. Σε κάθε περίπτωση αναζητάμε την πιο ποιοτική, προσιτή και οπτικά άψογη λύση για εσάς.

 

Με βάση την συνταγή από τον οφθαλμίατρό σας και τις ανάγκες σας, επιλέγουμε το κατάλληλο υλικό, την κατάλληλη λεπτότητα, καθώς και τις πρόσθετες επεξεργασίες για να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη η αγορά σας.

 

Κρύσταλλο ή οργανικό;

 

Υπάρχουν πολλές επιλογές ώστε τα γυαλιά σας να ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σας. Μια από τις πιο βασικές είναι η επιλογή του υλικού των φακών. Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες:
Οι κρυστάλλινοι φακοί έχουν μεγάλη διαύγεια και αντοχή στις χαράξεις. Μειονεκτήματά τους είναι το μεγάλο τους βάρος και η ευκολία σπασίματός τους.Δεν προτείνεται η χρήση τους στην οδήγηση αυτοκινήτου με αερόσακο λόγω κινδύνου καταστροφής τους μπροστά απο τα μάτια σε περίπτωση ατυχήματος.
Οι οργανικοί φακοί είναι η πιο σύγχρονη λύση. Έχουν διαύγεια αντίστοιχη με τους κρυστάλλινους, είναι πολύ ελαφρείς και σπάνε δύσκολά, άρα είναι κατάλληλοι και για γυαλιά ασφαλείας ή παιδικά γυαλιά. Θέλουν ωστόσο προσοχή ώστε να μην χαράζουν.

 

Αντιανακλαστικές επιστρώσεις
Οι συμβατικοί φακοί ανακλούν ένα ποσοστό του φωτός που περνάει μέσα από αυτούς. Το αποτέλεσμα είναι τα μάτια να μην φαίνονται καθαρά πίσω από τα γυαλιά, καθώς και εσείς να μην βλέπετε τόσο καθαρά, ειδικά σε συνθήκες απαιτητικές, όπως η οδήγηση και η χρήση υπολογιστή.
Οι αντιανακλαστικές (AR) επιστρώσεις τοποθετούνται στην επιφάνεια των φακών, δίνοντάς τους μια διαπερατότητα της τάξης του 99,5%. Τα γυαλιά γίνονται λοιπόν πιο εμφανίσιμα, καθώς και πιο διαυγή.
Οι επιστρώσεις αυτές, στις καλύτερες ποιότητες φακών, συνδυάζονται και με υδρόφοβες και λιπόφοβες επεξεργασίες, Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο τα γυαλιά σας είναι διαυγή, αλλά λερώνονται δυσκολότερα από την σκόνη, τον ιδρώτα και το νερό.
Η ποιότητα των επιστρώσεων χαρίζει και μεγαλύτερο χρόνο ζωής στα γυαλιά σας. Οι φακοί από επώνυμες εταιρείες συνοδεύονται από κάρτα γνησιότητας και ετήσια ώς και τριετής εγγύηση.

 

Αντιχαρακτικές επιστρώσεις
Οι οργανικοί φακοί είναι το παρόν και το μέλλον στα γυαλιά οράσεως. Είναι ελαφρείς, άθραυστοι και οπτικώς άριστοι. Το μόνο τους μειονέκτημα είναι η ευαισθησία τους στις χαράξεις. Η νέα όμως γενιά αντιχαρακτικών επιστρώσεων που εφαρμόζεται στην επιφάνεια των φακών ανατρέπει αυτό το δεδομένο.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν πια προϊόντα που προσεγγίζουν την αντοχή στην χάραξη των κρυστάλλινων φακών. Η Essilor με την Crizal Forte, η Hoya  με την επίστρωση Longlife Hi-Vision και η Nikon με την Seecoat Plus εγγυώνται μια μεγάλη διάρκεια στην ζωή των γυαλιών σας.

 

Λεπτοί φακοί
Το πάχος των φακών είναι ένας από τους παράγοντες που απασχολούν τους διοπτροφόρους. Πολλοί από αυτούς έχουν φορέσει στο παρελθόν γυαλιά που “κρύβανε” τα μάτια τους.
Ευτυχώς, η τεχνολογία μας επιτρέπει να έχουμε νέους, υπέρλεπτους φακούς, που καλύπτουν ακόμα και δύσκολες περιπτώσεις, δίνοντας ένα καλαίσθητο και άριστο αποτέλεσμα.
Ανάλογα με τις οπτικές σας ανάγκες, οι οπτικοί μας θα σας προτείνουν κατάλληλους, λεπτούς φακούς, σε κρύσταλλινο ή οργανικό υλικό.
Επίσης, με την χρήση κατάλληλου λογισμικού, μπορούμε να σας απαντήσουμε με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού πόσο παχείς θα είναι οι φακοί στα γυαλιά που επιλέξατε.
Η χρήση κατάλληλης γεωμετρίας φακών και λεπτών υλικών θα οδηγήσει επίσης και στην μείωση της παραμόρφωσης της εικόνας των οφθαλμών, που συναντάται στα γυαλιά με υψηλούς βαθμούς.