Οδηγίες Χρήσης Καινούργιων Γυαλιών

Τα καινούργια μας γυαλιά μας ανανεώνουν την εμφάνιση και διορθώνουν τέλεια την όρασή μας. Χρειάζεται όμως να γνωρίζουμε κάποιες απλές οδηγίες για την χρήση τους.

 

  • Μια περίεργη αίσθηση “ζαλάδας” είναι αναμενόμενη στην αρχή. Ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται τα νέα οπτικά δεδομένα και αντιδρά. Αυτά τα συμπτώματα αναμένεται να υποχωρήσουν μετά από λίγες ημέρες. Αν δεν υποχωρήσουν, συμβουλευόμαστε τον οφθαλμίατρο και τον οπτικό μας.

 

  • Φοράμε τα γυαλιά βάσει των οδηγιών που μας δώθηκαν. Για παράδειγμα, τα γυαλιά της πρεσβυωπίας φοριούνται μόνο στην κοντινή εργασία και δεν επιτρέπεται να κοιτάζουμε με αυτά μακρινά αντικείμενα όπως η τηλεόραση, καθώς και να κινούμαστε με αυτά φορεμένα.

 

  • Αν δεν νιώθουμε τα γυαλιά να εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο, επισκεπτόμαστε τον οπτικό για να προσαρμόσει την εφαρμογή τους.

 

  • Η προσπάθεια να ισιώσουμε ή να επισκευάσουμε τον σκελετό μόνοι μας μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο του ιδίου ή των φακών ή σε αχρήστευση του. Ο οπτικός θα το κάνει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα και συνήθως δωρεάν.

 

  • Ακόμα και οι καλύτερες ποιότητες φακών είναι επιρρεπείς στις χαράξεις. Έτσι, καθαρίζουμε τα γυαλιά μας με το πανάκι που τα συνοδεύει και όχι με χαρτομάντηλα ή με τα ρούχα μας. Αν θέλουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τα ειδικά σπρέι ή απλό κρεμοσάπουνο και χλιαρό νερό δουλεύουν τέλεια. Πέρα τούτου, προσέχουμε που τα ακουμπάμε και πως τα αποθηκεύουμε.

 

  • Άλλοι παράγοντες φθοράς είναι η θερμοκρασία (πάνω από 50 β. Κελσίου) και χημικά όπως η λακ και το ζελέ μαλλιών και το θαλασσινό νερό.

 

  • Για να μην πιέζονται οι αρθρώσεις των βραχιόνων, φοράμε και βγάζουμε τα γυαλιά με τα δύο μας χέρια. Επίσης αποφεύγουμε να φοράμε τα γυαλιά ως “στέκα” ή κρεμασμένα από κορδόνι.

 

Τα γυαλιά ως κατασκευή είναι ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, η τήρηση των ανωτέρω οδηγιών θα ελαττώσει τις πιθανότητες ζημιών.